ביטול צוואה שהורישה רכוש בשווי של למעלה מ-800,000 ₪ לאחיינית

תיק שהסתיים בהצלחה לאחרונה במשרדנו, במסגרתו הצלחנו לבטל צוואה שנישלה את אחיה ואחייניה של מנוחה. הסיטואציה כפי שתפורט בהמשך מדגישה את החשיבות לעריכת צוואה מסודרת וברורה באמצעות עורך דין העוסק בתחום דיני הירושה למניעת סכסוכי ירושה עתידיים ולהבהרת רצון המצווה גם כאשר יחלפו שנים ארוכות ממועד עריכתה.

צוואה היא מסמך בעל חשיבות משפטית שמבטאת את רצונו של אדם בעת לכתו מן העולם. בהתאם לחוק הירושה, קיימים ארבע סוגי צוואות – צוואה בכתב יד, צוואה בעדים, צוואה בפני רשות וצוואת שכיב מרע שנקראת גם צוואה בעל פה.

צוואה “שבעל פה” – איננה למעשה מסמך או אפילו נייר שנרשם על ידי המצווה מול עדים או רשות (בית משפט/בית הדין/נוטריון),  אבל עדיין יכולה להיחשב בהתאם לחוק הירושה כצוואה לכל דבר ועניין כל עוד היא עומדת במספר קריטריונים: 

א. מדובר ב”אמרה” בעל פה של מצווה שידע שהוא עומד בפני המוות. 

ב. “האמרה” נמסרה בעל פה בפני שני עדים המבינים את שפתה.

ג. “האמרה” נרשמה על ידי העדים בזכרון דברים.

ד. זכרון הדברים יופקד אצל רשם הירושה בסמוך ככל הניתן למועד האמרה.

בשל הקושי בהוכחת רצון המצווה באמרה שבעל פה, הוסיפו בתי המשפט דרישה לקיום גמירות דעת מצד המצווה- כלומר שניתן יהיה ללמוד מראיות אחרות או גורמים נוספים כי המצווה אכן התכוון להוריש כפי שהוצג בצוואה בעל פה, ולא הספיק לערוך צוואה אחרת, על רקע מצבו הקשה.

לאחר קבלת התיק לטיפול משרדנו, בחנו את נסיבות המקרה ולמרות שכבר ניתן פסק דין בעניין הצוואה שבעל פה, הצלחנו לשכנע את בית המשפט בצדקתנו ולבטל את פסק הדין.

קבעו איתנו פגישת ייעוץ
ללא התחייבות​

דילוג לתוכן